Igal aastal, kui algab rabarbrihooaeg, tekib tahtmine kõikide klassikaliste rabarbrikookide kõrval katsetada midagi uut. See retsept pole küll uus (millal miski retsept enam ongi uus?), küll aga minu jaoks, sest sellist rabarbrikooki pole mina varem teinud. Mõnus mahlane, kergelt hapukas ja mandlimekiga. Retsept pärit Sille blogist.
Kook sai üsna sarnane hapukoorekattega rabarbrikoogile, kuid mahedam. Põhjas kasutasin ma lisaks nisujahule ka kookos- ja kaerajahu, mis tegid põhja muredamaks, aga mitte liiga pudiseks. Mandlilikööri asemel kasutasin mandliessentsi, mida võib täiesti julgelt lisada, sest lihtsalt mandlijahu seda õiget mandlimekki ei anna.
Tainas:
100 g võid
35 g suhkrut
1 muna
140 g jahu (pane osa kookos- ja kaerajahu)
25 g kartulitärklist
100 g võid
35 g suhkrut
1 muna
140 g jahu (pane osa kookos- ja kaerajahu)
25 g kartulitärklist
Täidis:
300 g rabarbrit
50 g mandlijahu*
50 g (tuhk)suhkrut
2 muna
300 g kodujuustu
100 g hapukoort
75 g suhkrut
mandliessentsi
300 g rabarbrit
50 g mandlijahu*
50 g (tuhk)suhkrut
2 muna
300 g kodujuustu
100 g hapukoort
75 g suhkrut
mandliessentsi
Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa muna. Sega jahu ja kartulitärklis
omavahel ning puista võivahu hulka. Sega ühtlaseks ning suru tainas u 26 cm
läbimõõduga võitatud vormi põhja ja äärtele ning tõsta täidise valmistamise
ajaks külmkappi.
Täidise valmistamiseks sega munad, suhkur, kodujuust, hapukoor,
mandlijahu ja (tuhk)suhkur ning püreesta saumikseriga ühtlaseks. Maitsesta mandliessentsiga
(võid seda julgelt lisada, sest küpsedes selle maitse väheneb). Täidis tuleb
üsna vedel, kuid küpsedes see hangub.
Tükelda rabarber ning laota tainale, vala peale täidis ning küpseta
200-kraadises ahjus 30-40 minutit.
* Kui kasutad valmis
mandlijahu, siis ei pea tuhksuhkrut kasutama. Kui aga jahvatad ise
mandlilaastudest jahu, siis on seda lihtsam teha koos tuhksuhkruga, siis ei
lähe mandlid jahvatamisel rasvaseks.
Kaunid fotod!
VastaKustutaMul ka just hiljuti valmis rabarberikook mandlikreemiga, kuid minu täidis oli veidi teistsugune.
Oi kui tore, Marit! Kas Sa jagad oma retsepti ka varsti? :)
VastaKustutaAitäh komplimendi eest, Sinu fotod on alati väga ilusad :)