19. märts 2012

Kerge juustukook marjadega

Koogimõte sai alguse külmkappi vaadates, kus seisis veel hulk Farmi retseptivõistlusel osalemisest saadud toorjuustu kui ka kodujuustu. Maius on lihtsalt teostatav, kook ise maitsev ning värske, millele annab hapukat varjundit lisatud laimikoor ja -mahl, mida lisasin ainult täidisesse, aga võib ka proovida küpsisepõhjale lisatud tsitruselise koorega või selle mahlaga.

põhi:
10 tk Digestive küpsiseid (14 tk-ga saab paksema põhja)
75 g või + 1-2 spl vett või laimimahla

täidis:
300 g toorjuustu
200 g kodujuustu
1,5 dl tuhksuhkrut
2 tl vanillsuhkrut
400 g marju või moosi
riivitud apelsini-, laimi- või sidrunikoort (mina kasutasin laimimahla ja -koort)

Kata 20 cm lahtikäiv koogivorm toidukilega. Pane valitud tsitruseline kuuma vette seisma, et vabaneda kemikaalidest, seejärel pese hoolikalt seebi ja harjaga ning kuivata.

Põhja valmistamiseks purusta küpsised näppude vahel või köögikombainis, sulata või ning sega küpsistega, vajadusel niisuta massi 1-2 spl vee või laimimahlaga. Suru küpsisemass koogivormi põhja ning tõsta täidise valmistamise ajaks külma tahenema.

Sega omavahel toor- ja kodujuust ning tuhksuhkur, maitsesta vanillsuhkruga, pigista täidisesse laimimahl ja puista sekka riivitud koor ning kata sellega koogipõhi. Soovi korral võib põhjale lisada enne juustuseguga katmist ka värskeid marju (vaarikaid, mustikaid, mustsõstraid jne). Tõsta kook paariks tunniks külmkappi tahenema.

Serveeri marjade ja mustikamoosiga

allikas: mugandatud Toidutare retsept



2 kommentaari:

  1. Väga kenad illustreerivad fotod, kohe kutsuvad sööma:) Kas kook taheneb ilusti ära?

    VastaKustuta
  2. Aitäh, Ragne, kuigi piltide tegemise au ma endale võtta ei saa (seni veel) :)

    Katsetasin seda kooki kahel korral, esimesel korral panin juustusid retsepti järgi, siis tahenes kook nö kõvemaks, kui ma oleks tahtnud – minu eesmärk oli saada kreemisem tekstuur. Teisel korral katsetasin selliselt, nagu praegu toodud retseptis (kodujuust oli veel väikse rõõsk koore lisandiga), siis tuli täidis mõnusalt kreemine, millele aitas kaasa kindlasti ka laimimahl. Teisel päeval oli kook juba natuke tahkem-kreemisem, aga jätkuvalt hea ning selline, nagu ette kujutasin, et olla võiks :)

    VastaKustuta