2. aprill 2012

Karusmarja-ploomi clafoutis

Idee selle lihtsa magustoidu valmistamiseks sain vaadates sügavkülma, kuhu olid jäänud veel mõned karusmarjad. Lisaks ootasid oma järjekorda korvikeste valmistamisest (postitus selle kohta tuleb peagi)  üle jäänud paar ploomi, mille ma suure hooga olin ära viilutanud, samas nende hapu koor nende viljadega niisama maiustama ei kutsunud. Clafoutis’ (ehk kodumaise nimega võiks öelda ahjupannkook) mõte oli juba ammu peas keerelnud, kui mõnus ja kiire magus amps pühapäeva hommikusse. Nii need kaks mõtet üheks saidki ning tulemusega olen rahul. Polnud muidugi midagi keerulist ka :)

Clafoutis (wikipedia andmetel hääldus prantsuse-päraselt [klafuti]) on Prantsuse magustoit, mis on pärit 19. sajandist. Originaalis küpsetatakse seda kirssidega, kuid kui kasutada muid marju, siis oleks korrektne öelda Flaugnarde (hääldus:  [floɲaʁd]). Pean tunnistama, et ma ei suuda seda nime isegi hääldada, seega nimetaksin allolevat magusrooga siiski clafoutis’ks, kõlab kuidagi mõnusamalt :)
Tuuli kirjutab oma blogis, et see toit on pigem pudinguline ning olen temaga täiesti nõus.


vaja läheb:
2-3 muna (kasutasin kolm S-suuruses muna)
50 g pehmet võid
3 dl piima
1,2 dl jahu
0,8 dl roosuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
0,25 tl meresoola
400 g karusmarju
2 ploomi (sektoriteks lõigatuna)

Klopi munad suhkru, vanillsuhkru ja soolaga lahti, lisa pehme või ning sõelu hulka jahu, vala juurde piim ning sega, kuniks moodustub ühtlane vedelama pannkoogitaina konsistentsiga segu.



Määri 24 cm pirukavormi põhi võiga, kata marjadega ning kalla ettevaatlikult peale tainas. Pista sisse ka ploomisektorid. Küpseta 180-kraadises ahjus 35-45 minutit. 

Enne serveerimist lase jahtuda, puista peale tuhksuhkrut ning söö koos vaniljepudingu, jäätisega või naudi niisama. Väga mõnus suus sulav küpsetis :)

allikas: mugandatud Tuuli blogist


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar