11. aprill 2012

Ploomikorvikesed


tainas:
2,5 dl jahu
50 g võid
1 munakollane
2 sl (rafineerimata) suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
3 spl külma vett
soola

täidis:
2 suurt ploomi
25 g martsipani (riivitud)
1 dl 10% hapukoort
1 muna + 1 munavalge
2 tl (rafineerimata) suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
soola

mandlilaaste

Näpi jahu, sool, suhkur ja tükkideks lõigatud külm või kokku. Lisa munakollane ja vesi ning sega kiiresti tainaks. Moodusta sellest väike toru, keera kilesse ja aseta paariks tunniks külmkappi. Lõika pätsist kuus paraja suurusega tükki, moodusta pallikesed ning vajuta peopesade vahel lapikuks. Määri tartaletivormid (kasutasin 9 cm läbimõõduga) võiga,  suru tainas vormi külge ning torka kahvliga sisse mõned augud. Küpseta 180 kraadi juures 7-8 minutit. 

Täidise jaoks klopi kokku muna + põhja valmistamisest üle jäänud munavalge, hapukoor, sool, suhkrud. Puhasta ploomid kividest ja lõika sektoriteks. Pane igasse vormi kolm ploomisektorit, puista sinna riivitud martsipani, tõsta lusikaga peale hapukooresegu ning viimistle mandlilaastudega. Küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit.


Need korvikesed õnnestusid esmakatsel suurepäraselt ning maitsesid ülihead! Mul oli juba pikka aega soov nende tegemist proovida ning nüüd saigi idee teoks. Suvel tahaks kindlasti erinevate värskete marjadega katsetada ning siis oleks täidiseks lisaks ahjus küpsetatule ka tarretatud segu. 

allikas: mugandatud http://toidutegu.wordpress.com/2008/09/17/ploomikorvikesed/



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar