Selle rabarbikookide
klassiku valmistasin seekord vastavalt esitatud soovile. Biskviitkate tuli küll
poole õhem (loe: vajus kokku), kui ma seda ette kujutasin, aga ju nii pidigi
minema. Maitse sellest ei kannatanud ning kook kadus taldrikult kiirelt,
sulades suus ning maitsemeeli paitades.
Tegin poolele, mõõduga 30x35cm, ahjuplaadile.
põhi:
125 g võid
3 dl jahu
3 dl jahu
2-3 spl (rafineerimata) suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 spl külma piima
soola noaotsaga
täidis:
3 suuremat vart rabarbrit
2-3 spl suhkrut (kasutasin muscovado
suhkrut)
2 tl kaneeli
kate:
3 muna
3 spl suhkrut
3 spl jahu
soola noaotsaga
Põhja
valmistamiseks sega
kuivained ning haki koos külma võiga puruseks massiks. Lisa piim ning mätsi kiirelt ühtlaseks. Aseta tainapall toidukilesse mähituna ca 1 tunniks külmkappi. Rulli tainas ca 0,5 cm
paksuseks (mina surusin näppude abil poole ahjuplaadi ulatuses selle laiali)
ning küpseta 180 kraadi juures 8-10 minutit helepruuniks.
Täidise valmistamiseks tükelda rabarber (noori rabarbreid
ma ei puhastanud, vajadusel tee seda), sega kaneeli ja suhkruga ning laota
eelküpsetatud põhjale.
Vahusta munad ja suhkur mikseriga hästi tugevaks vahuks,
sõelu sisse jahu, sega lusikaga õrnalt alt üles tõstes läbi ning kalla
rabarberitele. Küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit.
Valminud koogile raputa peale tuhksuhkrut ning serveeri näiteks vaniljejäätisega. Selline kooslus on minu meelest parim, kuigi mul söömise hetkel jäätist võtta polnud :)
allikas: mugandatud kujul Tuuli blogist
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar