22. mai 2012

Toitvad maapähklivõiküpsised rosinate ja kuivatatud jõhvikatega

Kapis seisis ning ootas tegelemist Marks&Spenceri Crunchy (ehk maapähklitükkidega) maapähklivõipurk. See üdini kasulike rasvadega võie aga ei olnud siiani leidnud kuidagi kasutust ning ähvardas oma õige aja üle elada. Seega tuli mõte teha küpsiseid, mis ei sisaldaks jahu ning Tuuli blogist leidsingi sobiva retsepti. Lisasin veel rosinaid ja kuivatatud jõhvikaid ning kuna suhkrukogus oli minu jaoks selline, mida kohe kuidagi ei paindu täies koguses kasutama (isegi rafineerimata suhkru kasutamisel), asendasin kolmandiku sellest meega, mis oli pohladega maitsestatud. See viimane andis mõnusa hapuka varjundi neile suht magusatele ampsudele.


200 gr maapähklivõid (nt Marks&Spenceri Crunchy)
200 gr rafineerimata suhkrut (mina asendasin kolmandiku pohlamaitselise meega)
1 muna
peotäis rosinaid
peotäis kuivatatud jõhvikaid

Sega kõik ained omavahel. Veereta ümmargused kreeka pähkli suurused pallid ja suru need ristipidi kahvli seljaga vajutades lapikuks. Küpseta 180-200 kraadi juures ca 10-15 minutit, kuni küpsised hakkavad kergelt pruunistuma. 

Ahjust võttes on küpsised pehmed, seega lase natuke jahtuda, enne kui nad pannilt ära tõstad. 
Maitsevad mõnusalt pähkliselt ja karamelliselt ning on väga toitvad. Mina üle kahe-kolme küpsise süüa ei jõudnud, kohe tuntavalt võttis kõhus ruumi :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar