31. juuli 2012

Jogurt mustikate, Kreeka pähklite ja halvaaga

Vahelduseks üks kiire ja lihtne magustoit, mis viimasel ajal mu igapäevaseks söögiks on saanud, sest (uskumatult suuri) mustikaid on metsa all palju-palju, ise korjamine on mõnus ning rahustav tegevus, metsaõhk kirgastab ning hiljem saadud saagist tühjusest uriseva kõhuga maitsev erinevate lisanditega mustikajogurt valmistada... mmm suvi :) 


Minu viimase aja lemmik maitsestamata jogurtite hulgas on vähendatud laktoosisisaldusega jogurt, mis on väga mõnusa kreemise ja kerge konsistentsiga ning seda siinkohal ka kasutasin. Alltoodud koguseid saab igaüks vastavalt oma soovile/tujule/maitsele korrigeerida ja lisandeid varieerida. Kreeka pähklid  aga lisavad hamba alla krõmpsu, halvaa täiustab oma kergelt pähklise magusa maitsega hapukaid mustikaid - kokku saab imeline kooslus.

vaja läheb:
400 g maitsestamata jogurtit
200 g mustikaid (vaarikaid jm)
100 g halvaad
100 g Kreeka pähkleid 
1 tl rafineerimata roosuhkrut
1 tl vanillsuhkrut

Sega jogurt suhkrutega, lisa mustikad (mõned võib lusikaga kergelt katki muljuda) ning sega. Purusta Kreeka pähklid näppude vahel väiksemaks ning puista koos halvaaga jogurtisse. Naudi kohe või lase veidi maitsestuda - hea on mõlemal viisil :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar