Suvi ja puhkuseaeg teeb blogi uuendamisega oma töö,
sest kuidagi ei jõua arvuti taha oma toimetamisi jagama, pigem kisub ikka metsa ise
mustikaid korjama, mere äärde piknikule või soojade õhtutega (nagu viimased
paar õhtut olid) pikkadele hilisööni kestvatele jalutuskäikudele. Küpsetamine ning pildistamine on aga jätkunud peaaegu endise hooga, kuigi veidi kergemate paladega, millest nüüd
järgnevate postitustega üritan ülevaadet anda.
Siin kiiresti (eriti kui teha küpsised eelmisel päeval) valmistatav kerge magus amps - šokolaadikreemi ja metsmaasikatega kaetud
kaerakliiküpsis. Küpsise retsept on pärit nami-namist (vähendasin veidike suhkrukogust). Küpsis ise tundus veidike igav näksida, seega sai sellele särtsu antud šokolaadikreemi ja metsmaasikatega, mis just metsast värskelt toodud :) Šokolaadikreemi võib aga asendada nt šokolaadise toorjuustuga või
maapähklivõiga ning kuna hetkel on saada juba igasuguseid marju, võid kasutada mustikaid, vaarikaid, puna- või mustsõstraid või kõiki korraga :)
Kaerakliiküpsiste
jaoks läheb vaja:
75 g
sulatatud võid
2 dl
kaerakliisid
0,75 dl
suhkrut
2 sl
nisujahu
1 tl
küpsetuspulbrit
1 muna
pähkli-šokolaadikreemi
metsmaasikaid
või muid marju
Sulata või
ja lase jahtuda. Sega kausis
kaerakliid, suhkur, nisujahu, küpsetuspulber. Sega juurde muna ja sulavõi ning
sega tainas ühtlaseks.
Võta
teelusika jagu tainast, vormi väikesed pallikesed ja aseta küpsetuspaberiga
kaetud ahjuplaadile. Jäta tainaportsude vahele piisavalt ruumi, sest nad
vajuvad küpsemisel laiali. Küpseta
200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni küpsised on helepruunid. Võta ahjuplaat ahjust välja, lase
veidi taheneda.
Määri jahtunud küpsiste
peale kiht pähkli-šokolaadikreemi, puista peale metsmaasikaid (vm marju) ning
naudi seda mõnusat ampsu näiteks külma piimaga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar