30. juuli 2012

Kaerakliiküpsised šokolaadikreemi ja metsmaasikatega



Suvi ja puhkuseaeg teeb blogi uuendamisega oma töö, sest kuidagi ei jõua arvuti taha oma  toimetamisi jagama, pigem kisub ikka metsa ise mustikaid korjama, mere äärde piknikule või soojade õhtutega (nagu viimased paar õhtut olid) pikkadele hilisööni kestvatele jalutuskäikudele. Küpsetamine ning pildistamine on aga jätkunud peaaegu endise hooga, kuigi veidi kergemate paladega, millest nüüd järgnevate postitustega üritan ülevaadet anda.

Siin kiiresti (eriti kui teha küpsised eelmisel päeval) valmistatav kerge magus amps - šokolaadikreemi ja metsmaasikatega kaetud kaerakliiküpsis. Küpsise retsept on pärit nami-namist (vähendasin veidike suhkrukogust). Küpsis ise tundus veidike igav näksida, seega sai sellele särtsu antud šokolaadikreemi ja metsmaasikatega, mis just metsast värskelt toodud :) Šokolaadikreemi võib aga asendada nt šokolaadise toorjuustuga või maapähklivõiga ning kuna hetkel on saada juba igasuguseid marju, võid kasutada mustikaid, vaarikaid, puna- või mustsõstraid või kõiki korraga :)
  
Kaerakliiküpsiste jaoks läheb vaja:
75 g sulatatud võid
2 dl kaerakliisid
0,75 dl suhkrut
2 sl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 muna

pähkli-šokolaadikreemi
metsmaasikaid või muid marju


Sulata või ja lase jahtuda. Sega kausis kaerakliid, suhkur, nisujahu, küpsetuspulber. Sega juurde muna ja sulavõi ning sega tainas ühtlaseks.

Võta teelusika jagu tainast, vormi väikesed pallikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta tainaportsude vahele piisavalt ruumi, sest nad vajuvad küpsemisel laiali.  Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni küpsised on helepruunid. Võta ahjuplaat ahjust välja, lase veidi taheneda. 


Määri jahtunud küpsiste peale kiht pähkli-šokolaadikreemi, puista peale metsmaasikaid (vm marju) ning naudi seda mõnusat ampsu näiteks külma piimaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar