29. november 2012

Kõrvitsa-rullbiskviit kohupiimaga

Ma olen suur rullbiskviidi fänn, sest esiteks on seda lihtne valmistada, teiseks on see alati maitsev ja suus sulav ning kolmandaks ei sisalda rasvainet ega väga palju jahu :) Seekord on pearollis taas kõrvits, mis annab küpsetisele ilusa kollase värvi ning lisab muidugi ka tervislikkust :) Retsept pärineb My Baking Addition blogist.


Biskviit:
0,3 dl tuhksuhkrut (paberile puistamiseks) 
1,8 dl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
1 tl kaneeli
0,5 tl jahvatatud ingverit
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
0,25 jahvatatud vürtsi
0,25 tl jahvatatud nelki
0,25 tl soola
3 suurt muna
1 tl vanilliekstrakti
1,3 dl rafineerimata suhkrut
1,6 dl kõrvitsapüreed

Täidis:
300 g magusat kohupiimakreemi
100 g toorjuustu
0,5 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut

Soojenda ahi 200 kraadini. Vooderda küpsetuspaberiga ahjuplaat (30x35cm) ning pintselda see või või õliga kokku.
Valmista ette ka teine küpsetuspaber, millele valminud biskviit tõsta. Puista sinna peale tuhksuhkrut, et vältida biskviidi kinnijäämist.

Sega kausis jahu, küpsetuspulber, sooda ja vürtsid. Vahusta suures kausis munad soolaga vahuseks, lisa vanill ja suhkur ning mikserda, kuniks saad tugeva vahu. Lisa kõrvitsapüree, sega ühtlaseks. Sõelu juurde jahu ning sega õrnalt alt üles tõstes. Vala segu ahjuplaadile.

Küpseta 13–15 minutit või kuniks kooki näpuga katsudes põrkub see tagasi. Võta biskviit ahjust ning kummuta see kohe ettevaatlikult tuhksuhkruga kaetud paberile. Eemalda ettevaatlikult küpsetuspaber, millega biskviit ahjus oli. Keera kook rulli koos laual oleva küpsetuspaberiga ning tõsta restile jahtuma.

Seni valmista täidis. Sega ühtlaseks seguks kohupiimakreem ja toasoe toorjuust, lisa tuhksuhkur ja vanill. Rulli biskviit õrnalt lahti, eemalda küpsetuspaber. Tõsta peale täidis ning keera rull tagasi kokku. Mähi see toidukilesse ning tõsta vähemalt üheks tunniks külmkappi maitsestuma.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar