Ma olen suur rullbiskviidi fänn, sest esiteks on seda lihtne valmistada, teiseks on see alati maitsev ja suus sulav ning kolmandaks ei sisalda rasvainet ega väga palju jahu :) Seekord on pearollis taas kõrvits, mis annab küpsetisele ilusa kollase värvi ning lisab muidugi ka tervislikkust :) Retsept pärineb My Baking Addition blogist.
Biskviit:
0,3 dl tuhksuhkrut (paberile puistamiseks)
1,8 dl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
1 tl kaneeli
0,5 tl jahvatatud ingverit
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
0,25 jahvatatud vürtsi
0,25 tl jahvatatud nelki
0,25 tl soola
3 suurt muna
1 tl vanilliekstrakti
1,3 dl rafineerimata suhkrut
1,6 dl kõrvitsapüreed
Täidis:
300 g magusat kohupiimakreemi
100 g toorjuustu
0,5 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
Soojenda ahi 200
kraadini. Vooderda küpsetuspaberiga ahjuplaat (30x35cm) ning pintselda see või
või õliga kokku.
Valmista ette ka
teine küpsetuspaber, millele valminud biskviit tõsta. Puista sinna peale
tuhksuhkrut, et vältida biskviidi kinnijäämist.
Sega kausis jahu,
küpsetuspulber, sooda ja vürtsid. Vahusta suures kausis munad soolaga vahuseks,
lisa vanill ja suhkur ning mikserda, kuniks saad tugeva vahu. Lisa kõrvitsapüree,
sega ühtlaseks. Sõelu juurde jahu ning sega õrnalt alt üles tõstes. Vala segu
ahjuplaadile.
Küpseta 13–15
minutit või kuniks kooki näpuga katsudes põrkub see tagasi. Võta biskviit
ahjust ning kummuta see kohe ettevaatlikult tuhksuhkruga kaetud paberile.
Eemalda ettevaatlikult küpsetuspaber, millega biskviit ahjus oli. Keera kook
rulli koos laual oleva küpsetuspaberiga ning tõsta restile jahtuma.
Seni valmista
täidis. Sega ühtlaseks seguks kohupiimakreem ja toasoe toorjuust, lisa
tuhksuhkur ja vanill. Rulli biskviit õrnalt lahti, eemalda küpsetuspaber. Tõsta
peale täidis ning keera rull tagasi kokku. Mähi see toidukilesse ning tõsta
vähemalt üheks tunniks külmkappi maitsestuma.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar