Ma olen jätkuvalt selle päikseliselt kollase vilja lummuses :) Ta maitseb toorelt hästi, on suurepärane püreesupina ja passib ka magustoitudesse oivaliselt :) Seega jätkan muskaatkõrvitsa lainel ning seekord olid katsetamiseks kõrvitsaküpsised mooniseemnetega. Need said nii maitsvad, et pikemaks ajaks neid lihtsalt ei jätkunud või siis oli lihtsalt valminud kogus liiga väike. Idee pärineb Cooking Classy blogist.
Kogus: umbes 30 küpsist
Tainas:
2 dl nisujahu
2,8 dl odrajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
1,5 tl kaneeli
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
0,5 tl jahvatud ingverit
1 suur muna
1,3–1,5 dl rafineerimata suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
2,4 dl kõrvitsapüreed
50 g sulatatud võid
2 tl siirupit
3,6 dl tumeda šokolaadi tükke või 2 dl mooniseemneid (või mõlemaid)
1 tl soola
Sega ühes kausis odra- ja nisujahu, küpsetuspulber, sooda, kaneel,
muskaatpähkel ja jahvatatud ingver. Teises kausis vahusta kergelt muna, lisa
suhkur, sool, vanill, kõrvitsapüree, sulatatud või ja siirup. Puista juurde
õrnalt segades jahusegu ning viimasena lisa soovitud lisandid.
Tõsta tainas kahe supilusika
abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 175 kraadi juures 20-25
minutit (oleneb küpsise paksusest, kui teed õhemad, siis vähem aega), kuniks
küpsised on kuldpruunid.
Oi, need on küll väga isuäratavad küpsised, ampsaks kohe ühte:)
VastaKustuta