Kogused teisendasin vastavalt oma vormile (22 cm). Viimaks on mul kodus toidukaal, seega näeb edaspidi rohkem grammidesse teisendatud retsepte, kuid kindlasti ei jäta ka detsiliitri-mõõdukannu unarusse. Maisitärklise asemel kasutasin kartulijahu, kuna esimest lihtsalt poes ei leidunud. Kohupiima asemel kasutasin kohupiimakreemi, et saada kreemisem tulemus - see õigustas end igati :)
Põhi:
1 muna
1 muna
80 g toasooja võid
40 g rafineerimata suhkrut
100 g jahu
50 g kakaopulbrit
50 g kakaopulbrit
soola
Kohupiimatäidis:
330 g rosinatega kohupiimakreemi
50 g suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 muna
1 muna
1 munavalge (vaniljekastmest ülejääv)
2 spl kartulitärklist
3 keskmist õuna
Katteks vaniljekaste:
2 dl piima
1 spl võid
2 spl rafineerimata suhkrut
1 munakollane
1 spl vanillsuhkrut
2 spl kartulitärklist
3 keskmist õuna
Katteks vaniljekaste:
2 dl piima
1 spl võid
2 spl rafineerimata suhkrut
1 munakollane
1 spl vanillsuhkrut
1,5–2 spl kartulitärklist
2 spl röstitud mandlilaaste
2 spl röstitud mandlilaaste
Põhja jaoks sega toasoe või, muna, sool ja suhkur
ühtlaseks, lisa juurde kakaopulbriga segatud jahu ja sool. Määri (minul jäi tainas suht pehme ega sarnanenud muretainaga) tainas 22 cm läbimõõduga
koogivormi. Eelküpseta põhja 175-kraadises ahjus 4–5 minutit.
Täidise jaoks sega kohupiim, suhkur, muna, munavalge ja
tärklis. Vala täidis eelküpsetatud põhjale. Koori ja
tükelda õunad ning sega kohupiimatäidisesse. Küpseta 175-kraadises ahjus 35–40
minutit.
Vaniljekastme valmistamiseks kuumuta (ära lase
keema) potis 1 dl piima, või ja suhkur. Sega kausis ülejäänud piim, lisa juurde
munakollane, tärklis ja vaniljesuhkur. Vähenda kuumust ning lisa piima-munasegu
pidevalt segades kuumale piimale. Vispelda, kuniks kaste pakseneb.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar