9. detsember 2012

Laimimekine piparkoogitort vaarikatega



Teisel advendil jätkan ikka piparoogitaina lainel, sest kui nüüd päris aus olla, isutas piparkookide järgi juba varasügisel ning nüüd ei suuda ma kuidagi kasvanud isu taltsutada :) Eelmise nädala Lusika saates nähtud Anne Musta piparkoogitainas sai nami-nami oma asemel lemmikuks ning läks seekord kasutusse.


Tort:
400 g piparkoogitainast
2 laimi riivitud koort ja mahla
400 g rosinatega kohupiimapastat
100 ml rõõsk koort
100 ml maitsestamata jogurtit
1 tl vanillsuhkrut
1 spl rafineerimata suhkrut
100 g vaarikaid

Katteks:
150 g martsipani

Rulli piparkoogitainas neljaks 15 x 20 cm suuruseks plaadiks ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 8−9 minutit. Lase jahtuda.

Pese laimid soodaga puhtaks, et vähendada koorel olevate mürkainete kogust. Riivi laimidelt koor ning pigista mahl välja. Vahusta rõõsk koor suhkru ja vanilliga, sega kohupiimaga, lisa jogurt ning laimikoor.

Immuta piparkoogiplaadid laimimahlaga (selleks varu kannatust, kuna mahl ei imbu väga kiirelt sisse). Määri kohupiimasegu esimesele kihile, tee sama ka teise kihiga, kuhu lao veel vaarikad. Tõsta peale kolmas plaat ja sellele kohupiimapasta ning aseta peale viimane piparkoogiplaat, kuhu määri õhuke kiht kohupiima.

Rulli martsipan tuhksuhkruga õhemaks ning tõsta koogi peale. Jäta külmkappi vähemalt üleöö maitsestuma.

Kook maitseb mõnusalt hapukas, mida tasakaalustab magus martsipanikiht.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar