Jõulupüha teisel hommikul küpsetasin magusaks ampsuks mandlisarvekesi, mis on mõnusalt nätsked ning mahlased. Viimase saavutamiseks ei tasu täidisega koonerdada :) Retsepti idee Ragne blogist, täidise mõte Mari-Liisi blogist.
Tainas:
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
0,5 sl suhkrut
50 g toasooja võid
2 dl hapukoort
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
0,5 sl suhkrut
50 g toasooja võid
2 dl hapukoort
Täidis:
50−60 g võid
50 g mandlilaaste
1 apelsini koor
0,8 dl suhkrut
1 apelsini koor
0,8 dl suhkrut
kaneeli
Määrimiseks:
1 munakollane
Sega kokku
kuivained. Näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Lase tainal
umbes 30 minutit külmkapis seista. Tainast tuleb töödelda võimalikult külmalt,
seega valmista enne täidis.
Täidise
jaoks sulata või, lisa suhkur ja riivitud apelsinikoor. Rulli tainas jahuga
ülepuistatud laual ümmarguseks kettaks ning määri sellele suhkru-või segu.
Laota peale mandlilaastud ning raputa peale veidi kaneeli.
Lõika tainaring
12 kolmnurgaks ning rulli saadud kolmnurgad laiemast otsast tihedalt rulli.
Määri saiakesi pealt munakollasega ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 20-25
minutit. Seejärel aseta restile jahtuma.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar