Kolmandal advendil jätkan taas piparkoogitainaga,
kuid siiski veel mitte klassikaliste piparkookidega, vaid hoopiski vahuste
jogurtikorvikestega, mille hapukaks lisandiks on marjad. Eriti õhulise tulemuse
saab, kui munavalge ja munakollane vahustada või kasutada hoopis ainult
vahustatud munavalget. Kindlasti peab arvestama, et ahjust välja võttes on
täidis üsna kõrgeks kerkinud, kuid vajub siiski kiirelt alla.
Sellest kogusest saab 8 korvikest.
Sellest kogusest saab 8 korvikest.
Põhi:
100−150 g piparkoogitainast
Täidis:
300 g mangojogurtit
Täidis:
300 g mangojogurtit
1 suur muna
1 spl suhkrut
vaarikaid, mustikaid
Rulli tainas õhemaks, lõika välja muffinivormi
sobivad rõngad ning kata sellega võitatud muffinipanni pesad. Küpseta 180
kraadi juures 3 minutit. Servade allavajumise vältimiseks võid pesad täita
küpsetus- või tavaliste ubadega, mina neid ei kasutanud, vaid peale küpsetamist
sättisin lusikaga korvikese servi kõrgemaks.
Eralda munavalge ja -kollane ning vahusta mõlemad
eraldi suhkruga kohevaks. Tõsta vaht õrnalt segades jogurti hulka. Võid selle
etapi ka vahele jätta ning lihtsalt muna suhkruga lahti kloppida ja jogurtiga
segada.
Tõsta igasse pessa 3−4 supilusikatäit jogurtisegu,
puista peale mõned marjad ning küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Enne
serveerimist jahuta, veel parem, kui lased üleöö seista.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar