24. oktoober 2014

Kihiline magustoit tšillitoorjuustu ja sidrunivõidega

Üks lihtne kihiline magustoit, mille tegemiseks on lõputult võimalusi. Minu idee on seekord selline :) See on üsna rammus amps, mida tõenäoliselt korraga ei jõuagi ära süüa, aga ongi toredam – saab mitu korda maiustada ja seistes muutub see aina paremaks :) 


Vaja läheb:
8 purustatud soolakringlit või -kreekerit
6 Digestive küpsist
200 g tšilliga toorjuustu, nt Philadelphia
3 spl suhkrut
3 Dops, Domino vm sarnast küpsist
6 spl sidrunivõiet


Kasutasin kaht 250 ml purki, kuhu valmistasin maiuse.

Purusta soolakringlid ja jaota need mõlema purgi vahel. Lisa veel kaks purustatud Digestive küpsist ning raputa veidi purki, et küpsised seguneksid.

Sega toorjuust suhkruga, kuniks viimane on sulanud. Tõsta 50 g kreemi ühte purki ja sama palju teise.

Purusta Dops küpsised koos täidisega ja jaga need võrdselt kreemi peale ning suru kergelt lusikaseljaga muljudes kreemi sisse.

Tõsta peale sidrunivõie ja laota laiali (seda on lihtsam kahe lusikaga teha).

Purusta ülejäänud Digestive küpsised ja puista sidrunivõide peale. Kõige viimaks laota peale ülejäänud toorjuust. Lase üleöö külmas seista. Soovi korral kaunista enne serveerimist (külmutatud) marjade, vahukoore või munavalgevahuga.



Toorjuuste jagas proovimiseks Estover.



2 kommentaari:

  1. Tahaks seda lusika otsast tilkuvat curdi kohe keelega ära tõmmata :D

    VastaKustuta
  2. Jaa, see on ulmeline kreem, nii et ma mõistan Sind :D

    VastaKustuta